Ingredientes:
2 cabaciñas medianas, 1 cebola mediana, 70 g de queixo feta, unha presa de aceitunas negras sen oso, 1 dente de allo, unha presa de anacardos, 8 follas de menta aceite de oliva virxe extra, sal, pementa negra moída.Elaboración:
- Acender o forno a 150ºC.
- Cortar as cabaciñas en anacos de 6 cm, aproximadamente.
- Cunha culler pequena baleiras a pulpa dos anacos de cabaciña facendo coma un vaso. Reservar a pulpa.
- Colocar os "vasiños" de cabaciña nunha fonte para o forno, botarlles un pouco de sal e metelos no forno uns 15 minutos.
- Picar moi fina a cebola e pochala nunha tixola cun pouco de aceite.
- Cando a cebola estea feita engadir o dente de allo moi picado.
- Picar a pulpa das cabaiciñas e engadir á tixola, deixar facer a lume forte remexendo de vez en cando, ata que perdan toda a auga.
- Noutra tixola tostar os anacardos.
- Mesturar a pulpa das cabaciñas, os anacardos tostados, as aceitunas picadas, o queixo feta en anacos pequenos e as follas de menta moi picadiñas.
- Encher os "vasiños" de cabaciña coa mestura anterior.
- Poñer un pouco de queixo feta enriba de cada anaco de cabaciña.
- Meter ao forno uns 15 minutos.
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 40 minutos.
Comentarios
Publicar un comentario