Ingredientes:
Unha coliflor mediana, 2 dentes de allo, 2 follas de loureiro, unha culler de pementa negra, 2 culleriñas de sal, 600 g de auga, 200 g de vinagre branco de mazá, 1 limón, aceite de oliva virxe extra variedade Arbequina.Elaboración:
- Cortar a coliflor en flores pequenas.
- Relar a pel do limón, espremer o zume de limón.
- Poñer nunha tarteira todos os ingredientes.
- Levar a ebulición e deixar cocer a coliflor durante 10 ou 15 minutos, ten que quedar ao dente.
- Ferver uns botes de cristal para gardar a coliflor.
- Meter a coliflor, aínda quente, nos botes.
- Encher os botes de aceite de oliva virxe extra variedade Arbequina.
- Pechar os botes ao baleiro ou gardar na neveira.
- Consumir despois de cinco días.
Suxestións: Para engadir ás ensaladas ou tomar como aperitivo.
Dificultade: Facilísima.
Tempo aproximado: 30 minutos.
En nuestra tierra es muy típico hacer estas cosas con cualquier tipo de verdura.
ResponderEliminarNos ha encantado!
Saludos 'especiados'
Pues seguiré probando con otras verduras. Saludos.
EliminarA min gustame moito a coliflor e calquer verdura e esta aposto que sabe muy ben,
ResponderEliminaraprobeito pra deixarte un peremio en cinco fogons e felicitarte por este blog,
Un saudiño
Moitas grazas polo teu comentario, poderías explicarme o do premio, e que non sei de que se trata, pero sobre todo moitas grazas.
Eliminar