Ingredientes:
Para a prancha de biscoito: 4 ovos, 100 g de azucre, 100 g de fariña.
Para a crema de limón: 220 g de azucre, 3 ovos e unha xema, 100 g de manteiga, 200 g de zume de limón e a pel relada dun limón.
Para o glaseado de limón: zume de limón, azucre glass.
Elaboración:
- Prancha de biscoito:
- Acender o forno a 180ºC.
- Bater os ovos co azucre ata que dobre o volume.
- Engadir a fariña pouco a pouco, con movementos envolventes e sen bater.
- Estender a mestura nunha bandexa de forno forrada con papel.
- Meter no forno 10 minutos.
- Crema de limón:
- Fundir a manteiga no microondas e reservar ata que estea morna.
- Poñer nun bol, que se poida meter ao microondas, os ovos e a xema, engadir o azucre e bater ata que estea ben mesturado.
- Coar o zume de limón e engadirlle o relado da casca.
- Botar o zume de limón e a manteiga aos ovos, remexer.
- Meter no microondas a máxima potencia 1 minuto, remexer cunha culler de madeira. Repetir 3 ou catro veces ata que a crema espese.
- Glaseado de limón:
- Mesturar o zume de limón co azucre glass ata que teña a consistencia desexada.
- Montaxe:
- Estender a crema de limón sobre a prancha de biscoito
- Cortar o biscoito a metade e poñer unha metade sobre a outra facendo un bocadillo coa crema de limón dentro.
- Cortar as capas de biscoito en cadradiños do tamaño que se queira.
- Estender o glaseado sobre os cadradiños. Deixar que seque.
Dificultade: Media.
Tempo aproximado: 1 hora e 30 minutos.
Comentarios
Publicar un comentario