Hamburguesas vexetais

Ingredientes:

200 g de garavanzos, 100 g de arroz bomba, unha cenoria, a parte branca dun allo porro, 4 pementos do "piquillo", un "zapatillo" ou cabaciña pequena, pementa branca moída, sal, ourego, aceite de oliva virxe extra, Crunchy Crumbs ou pan relado sen glute.




Elaboración:


  1. Cocer os garavanzos e a cenoria.
  2. Cocer o arroz en auga cun pouco de sal.
  3. Picar a parte branca do porro e poñela nunha tixola cun pouquiño de aceite, deixar facer a lume suave.
  4. Cando o porro estea case feito engadir os pementos picados e o "zapatillo" relado. Deixar facer a lume suave.
  5. Unha vez que os garavanzos estean cocidos facer con eles e a cenoria un puré, sen poñer nada de auga.
  6. Engadir o arroz cocido ao puré de garavanzos.
  7. Cando as verduras estean feitas engadilas ao puré. 
  8. Engadir un pouco de pementa, sal e ourego.
  9. Deixar repousar na neveira, mellor ata o día seguinte.
  10. Coller coas mans un pouco de puré e facer unha bóla, pasalo polo Crunchy Crumbs (ou pan relado)  esmagándoa un pouco.
  11. Fritir, polos dous lados, nunha tixola cun pouquiño de aceite.





Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 1 hora.

Comentarios