Ingredientes:
1 kg de lombo de pescada, 12 zamburiñas, 2 dentes de allo, unha presa de perexil, un vaso de auga, un vaso de viño branco, media culler de maizena, catro patacas, aceite de oliva virxe extra.Elaboración:
- Salgar o lombo de pescada e reservar.
- Pelar as patacas e cortalas en toros de medio centímetro de grosor, poñelas a cocer en auga fervendo con sal.
- Nunha tarteira poñer un pouco de aceite de oliva, engadir os dentes de allo pelados e cortados e poñer ao lume.
- Disolver a maizena nun pouco de auga.
- Cando os allos comecen a saltar engadir a maizena disolta e remexer, seguir engadindo o resto da auga e o viño.
- Cando empece a ferver engadir o perexil moi picado e un pouco de sal, deixar ferver uns dez minutos.
- Poñer a pescada na salsa e cociñar a lume suave.
- Nunha tixola poñer un pouco de aceite e quentar a lume forte, saltear as zamburiñas.
- Poñer no prato uns anacos de pataca e enriba un anaco de pescada e tres zamburiñas, engadir un pouco de salsa.
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 45 minutos.
Comentarios
Publicar un comentario