Mousse de herba luisa

Ingredientes (para catro):

125 g de leite, 125 g de nata, 75 g de azucre, 50 g de xemas de ovo, 50 g de follas de herba luisa, 6 g de xelatina, 250 g de nata montada.



Elaboración:

  1. Mesturar o leite e a nata, poñer ao lume e engadir as follas de herba luisa, deixa infusionar polo menos 30 minutos.
  2. Mesturar as xemas e o azucre.
  3. Poñer a xelatina a remollo en auga.
  4. Cando a infusión estea morna colar e mesturar coas xemas e o azucre, poñer ao lume e quentar ata 85ºC.
  5. Engadir a xelatina escorregada e remexer, coar.
  6. Cando a mestura anterior estea a 30 ou 35ºC, engadir un pouco da nata montada e emulsionar.
  7. Engadir o resto da nata montada, mesturar suavemente.
  8. Deixar repousar na neveira.




Dificultade: Media.
Tempo aproximado: 1 hora.


Comentarios